Belangrijkste trends in de beveiliging

Net als in vrijwel iedere andere branche zijn er in de beveiliging ook een aantal trends die we waarnemen. Niet gek ook, want de meeste mensen en bedrijven zijn steeds meer gesteld op hun eigendommen. Daarnaast willen mensen zich tegenwoordig veilig voelen wanneer zij naar een evenement gaan. Ook is een veilige woonomgeving steeds meer van belang. Om dit allemaal te kunnen realiseren, is de beveiligingsbranche de afgelopen jaren onderhevig geweest aan een aantal veranderingen. Wij behandelen in deze tekst de belangrijkste trends in de beveiliging.

Camera’s worden steeds vaker toegepast

Het is jou vast en zeker opgevallen dat er tegenwoordig steeds vaker camera’s hangen. Dit is niet alleen het geval rondom woningen, maar ook op bedrijventerreinen en zelfs in woonwijken. Ook op evenementen worden steeds vaker camera’s gebruikt om de boel veilig te laten verlopen. Het grote voordeel van camera’s is dat alles altijd op beeld staat. Hierdoor kan een situatie na afloop altijd teruggekeken worden. Op basis hiervan kan vervolgens actie ondernomen worden.

Beveiligers aansturen vanuit één centrale locatie

Een andere trend in de beveiliging is dat beveiligers bij bijvoorbeeld evenementen steeds vaker geïnstrueerd worden vanuit één centrale locatie. Ergens op of buiten het evenemententerrein is vaak een speciale ruimte ingericht waar onder meer televisieschermen hangen. Op deze schermen kan de beveiliger in de centrale post direct zien wat er allemaal gaande is op het evenement. Indien er ongeregeldheden zijn, kan direct de dichtstbijzijnde beveiliger gesommeerd worden om naar de plek des onheils te gaan. Het beveiligen wordt op deze manier een stuk efficiënter en de kans op escalatie is kleiner.

Steeds meer gebruik van de smartphone

De laatste trend die we hier behandelen is het gebruik van de smartphone. Telefoons worden vandaag de dag namelijk steeds vaker gebruikt bij beveiliging. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds vaker Whatsapp-groepen waarin wijk- of buurtbewoners communiceren over onveilige of verdachte situaties. Het komt soms zelfs voor dat er een (wijk)agent bij in de groep zit, zodat de politie direct handelend op kan treden.

Comments
  • Een WordPress commentator
    Beantwoorden

    Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search