Vijf tips om je huis veiliger te maken

Het inbraakcijfer mag gemiddeld gezien dan dalen in Nederland, er wordt nog steeds veelvuldig ingebroken. Dit bezorgt jou mogelijk een onveilig gevoel. Gelukkig kun je tegenwoordig genoeg doen om jouw huis veiliger te maken. De meeste mensen weten echter lang niet alle mogelijkheden. Daarom geven wij jou hier vijf tips om jouw huis veiliger te maken.

1. Zorg voor veilige sloten

Ten eerste is het van belang de toegangsdeuren tot jouw woning goed te beveiligen. Hiervoor maak je gebruik van veilige sloten. Lang niet alle sloten beveiligen echter goed. Beveilig jouw woning daarom bij voorkeur met sloten die voorzien zijn van een keurmerk. Deze maken het inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen.

2. Plaats inbraakbeveiliging

Sloten beveiligen over het algemeen goed, maar een inbraak valt niet geheel uit te sluiten. Met inbraakbeveiliging maak jij jouw woning een heel stuk veiliger. Denk bijvoorbeeld aan een anti-inbraakstrip of een alarmsysteem.

3. Hang camera’s op

Werkt inbraakbeveiliging nog niet voldoende? Dan kun jij natuurlijk ook camera’s ophangen. Hierdoor wordt jouw huis nog een stuk veiliger. Tegenwoordig kan vrijwel iedereen een camera aanschaffen. Daarbij komt dat jij de beelden van de camera’s vaak via jouw telefoon kunt bekijken. Jij kunt dus de hele dag door jouw woning in de gaten houden.

4. Plaats rolluiken

Met behulp van rolluiken kun jij je woning nagenoeg volledig afsluiten. Hierdoor kan een inbreker bijvoorbeeld niet meer bij het slot. Ook wordt het niet langer mogelijk om een raam in te tikken. Met behulp van rolluiken maak jij jouw woning dus een stuk veiliger.

5. Begin een Whatsapp-groep

Je ziet het steeds vaker in Nederland: buurtpreventie via Whatsapp. In dergelijke groepsapps zitten mensen die bij elkaar in de straat of buurt wonen. Bij gevaarlijke situaties kunnen zij elkaar zo snel informeren. In sommige Whatsapp-groepen zit zelfs een agent, zodat er direct opgetreden kan worden bij een verdachte situatie.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Brandblusser