Waarom objectbewaking?

Objectbewaking kan voor een bedrijf van groot belang zijn. Het geeft rust voor ondernemers dat hun pand en/of goederen beveiligd kan worden. Maar wat komt er allemaal kijken bij objectbewaking? En wat heeft het precies voor voordelen? In dit artikel lees je waarom objectbewaking voor jouw organisatie belangrijk kan zijn. Wist je bijvoorbeeld dat het ook dienstverlenend kan zijn binnen je organisatie? Ben je klaar om veiliger door het leven te gaan? Lees dan vooral snel verder.

Beschermen van schadelijke invloeden van buitenaf en binnenuit

Het doel van bewaking is om bescherming te bieden tegen schadelijke invloeden. Die invloeden kunnen van buitenaf komen, zoals terrorisme en georganiseerde criminaliteit, maar ook van binnenuit, bijvoorbeeld fraude en verduistering. Vooral het laatste is voor ondernemers een mogelijk risico. Beveiliging vermindert het risico, maakt de situatie beheersbaar en verhoogd de veiligheid. Het beschermen van de belangen van een organisatie wordt ook wel Security Management genoemd. Hiervoor is een Nederlandstalige norm geschreven: Security Management Systeem Norm 2017. Bewaken is een onderdeel van beveiligen. Het betekent het voortdurend in het oog houden van een persoon of object. Het beveiligen vraagt dus meer kennis, inzicht en inspanning dan iets bewaken. Nu je het verschil weet kunnen we beter uitleggen waarom objectbewaking belangrijk is. Voordat we dat doen staan hieronder nog alle soorten beveiliging op een rij:

  • evenementenbeveiliging
  • informatiebeveiliging
  • objectbeveiliging
  • persoonsbeveiliging

Risico’s in kaart en bewaking op maat

Objectbewaking omvat alles om de veiligheid in en om uw bedrijf te waarborgen. Dit kan dan ook per bedrijf volledig verschillen. Zo zijn de veiligheidsrisico’s van een winkelpand weer helemaal anders dan bij een fabriek, datacenter, ziekenhuis of andere afdelingen in de zorg. Objectbewaking begint dan ook met een inventarisatie van waar bij uw bedrijf de risico’s liggen. Weet je al precies op welke afdeling of positie een beveiliger nodig is? Dan kan je hier met behulp van een professional direct het perfecte personeel bij zoeken. Maar het is ook goed om met professionals te kijken naar de mogelijke veiligheidsrisico’s om zo een plan te maken voor de objectbewaking. In sommige gevallen is fysieke beveiliging niet nodig en is er meer resultaat bij extra camera’s in het pand en/of rond het object dat beveiligd moet worden. Aan de hand van de wensen en de risico’s wordt door professionals een offerte opgesteld.

Meerdere inzetten mogelijk bij objectbewaking

Voor objectbewaking komen veel disciplines samen. Zo worden regelmatig security hosts ingezet. Hij of zij gebruikt verschillende technieken om contact te maken met medewerkers, bezoekers of leveranciers. Zo ervaren zijn het als een warm welkom, terwijl de host tegelijkertijd een oogje in het zeil houdt. Een groot verschil met het intimiderende van een traditionele beveiliger. Je kan het dus zien als een receptioniste die meer een dienstverlenende functie heeft, maar toch een veilig en bewaakt gevoel geeft. Ook wordt er wel eens gebruik gemaakt van hondengeleiders. Dit is wel in een enkele situatie van toepassing omdat dit meer een dreigend uiterlijk heeft. In de meeste gevallen wordt objectbewaking onopvallend gedaan. Dit is waarom objectbewaking ook zo krachtig is. 

 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Brandblusser